diumenge, 8 d’agost del 2010

Tursime rural: Can Gasparó

Aquest cap de setmana vaig poder conèixer "Can Gasparó", una casa rural la qual ha estat rehabilitada amb criteris sostenibles.

Es situa a Planoles, a 1300m d'altura orientada al Sud i protegida per arbres els vents del nord.

És una masia reformada, les parts més antigues de la masia són del 1730. El fet que sigui una rehabilitació ha creat un límit amb la sostenibilitat, ja que la base estava feta i l'havien de conservar.

Aquesta masia demostra que la sostenibilitat no només és per obres noves, el contrari, sempre he pensat que té més criteris sostenibles la rehabilitació que no pas l'obra nova. Les cases també es poden "reciclar", "reutilitzar" etc. i com això també defenso que l'arquitectura sostenible també hi te lloc a la ciutat (ja en parlarem)



dijous, 5 d’agost del 2010

L'aigua i els residus a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

"L'Àrea Metropolitana de Barcelona és la que menys aigua d'ús domèstic consumeix de tot Europa (...) en els últims 10 anys el consum per càpita s'ha reduït en 24 litres per persona i dia" segons diu l’informe de les dades ambientals metropolitanes presentat aquest 27 de juliol per Francesc Narváez, president de l'Entitat del Medi Ambient (EMA) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.