dilluns, 11 d’octubre de 2010

Cuina

Com podem reduir el nostre consum?
Cuina

Les cuines de gas consumeixen menys que les cuines elèctriques, també hi ha cuines de vitroceràmiques amb cremadors de gas.
És important mantenir els cremadors ben nets. La flama ha de ser blava i uniforme. 
Cal acostumar-nos a apagar els fogons uns instants abans de la cocció per tal d'aprofitar el calor residual. Com també evitar els corrents d'aire ja que aquests provoquen el refredament dels recipients i augmenten el consum.

Hi ha tres principis d'estalvi bàsics:
  1. utilitzar l'olla de pressió tant com sigui possible
  2. cuinar al vapor i amb l'aigua justa per la cocció 
  3. mantenir tapades les olles i paelles durant la seva utilització
així podrem estalviar entre el 20% i el 30% de l'energia necessària, segons l'Agència de l'Energia de Barcelona

El microones pot ser un bon complement per la cuina ja que el seu elevat consum energètic queda compensat per la reducció del temps d'ús.

1 comentari:

  1. Les cuines de gas consumeixen menys, en això estem d'acord. Ara bé, fan ús d'una energia no renovable. Per tant si conseguim generar electricitat suficient amb energies verdes seràn millor les vitroveràmiqes no?
    Així doncs coincideixo amb tu que una molt bona opció pot ser una cuina mixta.

    ResponElimina