divendres, 19 d’agost del 2011

Anàlisi d'1 any de vida!


Doncs ja fa exactament 1 anys que vaig començar aquest blog, i ara és el moment de fer una primera avaluació de com ha anat...

Vaig presentar-me amb el post : Presentació i ara rellegint-lo recordo la sensació del dia que el vaig escriure, tenia la intenció d'escriure un blog, on simplement volia plasmar tot allò que anava llegint, tot allò que m'interessava poder guardar algun lloc, i alhora haver de fer l'esforç de redactar un "article" sobre cada un dels temes per assentar coneixements i que no quedessin en una simple lectura.

Però ara veig que no ha estat així...vaig començar a difondre el blog per les xarxes socials com Linked In i Twiter (de Facebook no en tinc...estrany però cert) i entra família, amics i professionals del sector va tenir una excel·lent rebuda, aquesta difusió inesperada m'ha fet descobrir moltes persones interessades i implicades amb el respecte pel medi ambient.Només per això ja ha valgut la pena iniciar aquesta aventura de la creació d'un blog.

  • LES VISITES:
La gràfica de visites de tot l'any ha sigut aquesta:







amb una mitjana de 7,21 visites diàries durant 365 dies. Crec que no està gens malament contant que ha sigut de manera gratuïta, és a dir, sense intencions especifiques de divulgació. Haig de reconèixer que quan veig un pic de visites em fa molta il·lusió, i a part d'intentar saber el PERQUÈ d'aquest pic, inconscientment suposo que augmenta el meu ego i em veig capaç i amb l'obligació de continuar amb la feina de conscienciació i divulgació que, a pas de formiga, tinc l'esperança que vagi deixant el meu granet de sorra en la muntanya de la SOSTENIBILITAT medi ambiental.
El pic més  elevat és de 65 visites en un dia, i és a causa de la publicació del meu blog a Lavanguardia Digital, i la resta de pics alts són d'una mitjana de 30 visites en un dia, que són causades per: articles amb temàtiques que han cridat l'atenció o sobretot per una important divulgació a través de les xarxes, o inclús la publicació a revistes tant digitals com de paper d'alguns dels meus articles.

Autocrítica:  haig de dir que hi ha hagut èpoques que no he sigut constant en la redacció d'articles, o per manca de temps no m'he escarrassat en publicar-ho a les xarxes socials...aquest és un repte a aconseguir de cara l'any vinent.

  • ELS SEGUIDORS:
D'aquesta gràfica de visites, puc extreure que de seguidors fixes tinc un 35,36% de visites en canvi hi ha un 64,64% que potser no els ser retenir... Em podria marcar com a objectiu retenir els nous visitants, però crec que al ser un tema tant especific com l'Arquitectura Sostenible o el medi Ambient en general el visitants constants segurament seran del sector.

  • TRÀFIC:
Aquesta gràfica puc veure d'on venen les visites.Són dades que em criden l'atenció ja que si fas la búsqueda al Goggle de : Arquitectura Sostenible surt aquest blog a la primera pàgina, considero que és un molt bon resultat!
Reconec que gran part del tràfic també l'aconsegueixo amb el link del blog com a firma dels mails.

I com a curiositat us mostro els resultats de les situacions geogràfiques de les visites...evidentment Espanya és la que més visites fa al blog però em sobte que Brasil, Argentina,Bèlgica, Canadà i altres encara que sigui per error hagin trepitjat el blog, i un dia m'entretindré a mirar si han llegit algun dels posts, ja que tenen l'eina de traducció al costat...










  • ARTICLES:
Durant 1 any he escrit 36 articles i els 3 més comentats han sigut:
Personalment cada un té un valor diferent i coincideixen els més comentats amb els que n'estic més contenta de com els he explicat i del que m'han aportat personalment a nivell de "investigació" i recerca sobre els temes. L'article de la "reflexió sobre el sector de la construcció"  va ser el primer article més a nivell personal que em pensava que no tindria aquesta bona rebuda, sovint no agrada que es trepitgi el teu sector professional però en aquest cas l'evidència no es pot amagar. 

Personalment si hagués de fer una altre selecció de la ja comentada jo destacaria els següents articles:

Aquests són els articles fruits de varies preguntes que em feia interiorment, i he pogut plasmar la resposta d'aquests interrogants que crec que molt gent pot tenir.

  • EVOLUCIÓ:
En tots els meus articles es pot veure una evolució a nivell de redacció i sobretot de temàtiques a tractar. Vaig començar només amb construcció sostenible, intercalant alguns articles de reflexions i crítiques, urbanisme, Barcelona i el medi ambient...i els últims es basen més en temes ambientals. Aquests petits canvis de temàtiques reflexen la meva formació e inquietuds del moment o de temes actuals. Avui per exemple ja començo a pensar el meu pròxim article i m'adono que trobo a faltar parlar d'arquitectura - construcció sempre des del punt de vista de la sostenibilitat ambiental.



Orgullosa d'haver trobat la manera de  divulgar el respecte pel medi ambient, contenta del meu petit granet de sorra que aporto a la gran muntanya que és la sostenibilitat.  Comencem un any nou després d'aquesta autocrítica que he compartit amb vosaltres, on us proposo que em proposeu millores o destaqueu allò que més us agradi d'aquest blog.
Gràcies a tots vosaltres!



4 comentaris:

  1. Felicitats pel teu primer aniversari i segueix així!
    Només pel fet d'haver escrit aquest post i haver fet l'avaluació, amb autocrítica i plantejament de nous objectius inclosos, en "veu alta" ja entres a la categoria de "bloggers amb cap i peus". Tot un honor, en sóu poquets!

    ResponElimina
  2. Gràcies Mònica!agraden molt aquests comentaris!!!!

    ResponElimina
  3. Felicidades por éste año, y los que vienen.
    Como ves en la gráfica de visitas, parece un electrocardiograma con taquicardia, pero ésto tiene vida.
    Salud, Antonio.

    ResponElimina
  4. Buena reflexión Antonio, sabes leer entre líneas!
    Gracias

    ResponElimina